Köpvillkor

Priser

Våra priser kan ändras av omständigheter som vi inte råder över, till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms.
I alla priser ingår moms med 25 %. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser med motsvarande belopp.
Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.


Frakt/Leverans

Vid köp över 1000kr så är frakten 0kr, under 1000kr tillkommer det en fast fraktkostnad på 79kr. Frakten är inte förhandlingsbar och fraktpriset förändras från dag till dag.

Med frakt menas leverans till port eller tomtgräns vid leverans av större gods och vid mindre kollin är det hämtning på närmaste ombudsstation som gäller. Frakten utförs vardagar, dagtid och aviseras innan av fraktfirman.
Adm. Avgift på 399 :- vid godkänd avbeställning samt frakt och hanterings kostnad, returnering eller hävande av köp. Detta p.g.a. att undvika oseriösa och att få det accepterat att vår tid har ett värde!

 

Leveransvillkor

• Vi levererar till hela Sverige om vi inte kör själva använder vi oss av DHL, Bussgods och posten.
Om kund det vill säga mottagaren inte kan identifieras, lokaliseras eller om mottagaren vägrar att ta emot godset vid det angivna tiden han/hon blir aviserat av våra fraktbolag ska vi göra vad som rimligen kan krävas för att antingen hitta alternativa tidsöverenskommelser eller returnera försändelsen till mottagarens bekostnad. Tänk på att uppge i beställningen och informera oss ifall om du har begränsningar att ta emot gods vid vissa tidpunkter på dagarna. Eventuella adressändringar som inte har anmäld till oss i tid kan innebära extra kostnader som mottagaren kan bli faktureras för i efterhand!


• leverans som sker med DHL levereras till dörren/porten emballerat.

• leverans av mindre paket som sker via DHL Service Point, Posten och Bussgods hämtas på närmaste utlämnings ställe.
Leveranstid

Leveranstiden varierar från olika leverantörer samt mellan olika produkter. 
Normal leveranstid på beställningsvaror brukar vara mellan 1-12 veckor och lagervaror 1-10 arbetsdagar

Klarna

Minderåriga (under 18 år) måste ha målsmans godkännande för att få beställa.Support och tillgänglighet

Vi besvarar frågor via e-post inom 48 timmar från det att vi mottagit din förfrågan. Tidsgarantin gäller dock endast faktiska köp och beställningar, samt under vardagar. I de fall vi inte lever upp till tidsgarantin påtar vi oss att inom 48 timmar meddela kund om fördröjningen, samt orsak till denna.

Ångerrätt & Returhantering

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distansavtalslagen. Det innebär att om du köper en vara på postorder eller via telefon, TV-shop eller Internet, har du möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar. Ångerfristen börjar löpa från den dag du tagit emot varan. Om du ångrar ditt köp och skickar tillbaka en produkt till oss betalar vi tillbaka ditt köpbelopp senast inom 30 dagar från det att vi mottagit produkten. 

Som kund bekostar du själv returfrakten, vilket alltid uppgår till en fast summa på 1500 kr för möbler - såsom soffor och sängar. För mindre försändelser beräknas returfrakten utefter produktens vikt och volym. Ångrad produkt skall alltid returneras i väsentligen oförändrat skick samt i originalförpackning med tillhörande emballage. Konsumenten ansvarar för risken vid returfrakt; denna risk innefattar bland annat att produkten skadas eller kommer bort under frakt. Företag har inte rätt att returnera en produkt. Vid beställningsvaror och specialordrar gäller inte ångerrätten.

Vid en retur skall konsumenten meddela underbarahem.se sin önskan, varpå vi bokar returfrakt och mailar fraktdokument som konsumenten fäster på emballaget. Returer hämtas upp dagtid av transportören, där vi i största möjliga mån kommer överens om dag i samråd med kunden. Vid returer är det kundens ansvar att produkten kan hämtas upp utan komplikationer, samt att kunden är närvarande och behjälplig för transportören. Observera att transportören ej bär några produkter, utan dessa skall vara förpackade på pall i orginalemballage, eller likvärdigt - på marknivå. Alla returer skall först godkännas av underbarahem.se där vi kommer att kräva bildmaterial. 

Om något av ovanstående ej uppfylls förbehåller vi oss rätten att ej återbetala hela beloppet till följd av extra kostnader, skador eller förändrat skick på produkten..

 

Bytesrätt

Vid byte till annan färg eller storlek betalar du returfrakt vid godkända fall.
Väljer du att lägga en helt ny beställning tillkommer fraktavgift.
Är varan felaktig eller felexpedierad står vi för returfrakten.

TRANSPORTSKADOR

Alla yttre skador (på emballage / ytterförpackning) bör genast anmälas till transportören. Ett bra sätt är att beskriva skadan skriftligt på exempelvis följesedeln med information om transportören och också få chauffören att skriva på. Ni bör inspektera varorna omgående vid leverans. Om någon skada, fel eller brist upptäcks bör detta reklameras till oss inom 3 dagar. Om Ni inte reklamerar inom skälig tid anses Ni ha godtagit leveransen.

Reklamation

• Gäller det en använd vara ta kontakt med oss via mail reklamation@underbarahem.se

• Är paketet skadat, anmäl det på platsen till transportören.

• Är innehållet skadat, maila till reklamation@underbarahem.se inom 3 dagar.

Outlösta paket

Vi debiterar en Adm. avgift på 399:- för paket som inte hämtas ut, vilket motsvarar de faktiska kostnaderna för returfrakt, fraktavgift samt hantering.

Vid byte, reklamation eller retur, står du för transportrisken. Du som kund ansvarar för att godset inte är skadat innan du tar emot och kvitterar leveransen. Spara alltid följesedeln/returfraktsedeln tills returen är avklarad.

Återbetalning

När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad återbetalar vi det belopp du betalat inom 30 dagar.

PRODUKTINFORMATION

Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformationen som finns i Internetbutiken samt kan ej heller garantera att bilder exakt återger produkternas verkliga utseende.

KUNDUPPGIFTER

De uppgifter du lämnar till oss kommer inte att vidarebefordras eller säljas vidare på något sätt eller i någon form. Vi använder informationen endast för att kunna handlägga din order. Din e-postadress och ditt telefonnummer används endast för att skicka information och erbjudanden, sända orderbekräftelsen till dig samt om vi behöver kontakta dig. Vår kryptering sker via SSL, för att skydda konfidentiella uppgifter som kortinnehavare uppger under köpprocessen!